دزدگیر اماکن چیست و چگونه کار میکند؟

ساخت وبلاگ
چکیده : دزدگیر اماکن از جمله سیستم های اعلام سرقت است که عملکرد مخصوص به خود را دارد,عملکرد این سیستم به صورتی است که گذر از یک حریم خصوصی مانند خانه , ... با عنوان : دزدگیر اماکن چیست و چگونه کار میکند؟ بخوانید :
دزدگیر اماکن از جمله سیستم های اعلام سرقت است که عملکرد مخصوص به خود را دارد,عملکرد این سیستم به صورتی است که گذر از یک حریم خصوصی مانند خانه , ادارات ,فروشگاهها و غیره را از طریق سنسورهای مخصوص خود تشخیص داده و از طریق پخش صدای اژیر در محیط و گرفتن تماس ,دیگران را مطلع میسازد.
دزدگیر اماکن ابزار بسیار مفید برای حفاظت از منازل و سازمانها می باشد بطوری که استقبال گسترده از این سیستم باعث شده که از زمان معرفی این سیستم روندی صعودی داشته باشد و روز به روز سیتم های مجهزتری توسط تولید کنندگان این ابزارها به مشتریان معرفی شود.

انواع دزدگیرهای اماکن عبارتند از:

دزدگیر های ساده مبتنی بر آژیر و هشدار محلی
دزدگیرهای اماکن با سیستم آلارم راه دور مبتنی برتلفن کننده خطوط تلفن ثابت
انواع دزدگیر اماکن با تلفن کننده سیمکارتی

تلفن کننده دزدگیر های اماکن در دو نوع سیم کارتی و خط ثابت هستند که هر کدام مزایا و معایبی دارند که در ادامه به ان خواهیم پرداخت.
تلفن کننده های خط ثابت دزدگیر به خط ثابت تلفن محل نصب متصل شده و در هنگام تحریک به شماره هایی که به حافظه ان داده شده تماس میگیرد و پیغام ضبط شده را پخش میکند.پس در صورت قطع سیم تلفن از بیرون ساختمان توسط سارق دیگر تلفن کننده عمل نخواهد کرد.و فقط صدای اژیر در محل وجود خواهد داشت.
در تلفن کننده سیم کارتی دزدگیر علاوه بر تماس و پخش پیام در هنگاه تحریک شما پیامک هایی نیز دریافت میکنید که گزارشاتی از قبیل فعال و غیر فعال شدن سیستم توسط کاربران دیگر،تحریک سیستم در هنگاه سرقت،اعلام زون تحریک شده در محل،قطع جریان برق شهر،و...را به شما اطلاع میدهد.
همچنین از طریق این تلفن کننده شما میتوانید با ارسال پیامک از هر نقطه از کشور دزدگیر را فعال و یا غیر فعال کنید که این کار از طریق اپلیکیشن های مخصوص این سیستم ها هم امکان پذیر میباشد.

انواع سنسورها در دزدگیرهای اماکن

سنسور های تشخیص حرکت

یکی از متداول ترین سنسورهایی که امروزه در خانه هوشمند به عنوان سیستمهای اعلام سرقت و یا دزدگیر اماکن و منزل مورد استفاده قرار می گیرد سنسورحرکتی Motion Sensor می باشند که امروزه با اسامی گوناگون از جمله سنسورحرکتی ، چشمی ،رادار، PIRو…می توان آنها را در بازار یافت.
این سنسورها به خاطردید وسیع و پروسسی که در محیط انجام می دهند امروزه به یکی از اجزاء اصلی سیستمهای دزدگیر در خانه های هوشمند تبدیل شده اند به طوری که بیشترشرکتها در اکثر پروژه های اعلام سرقت خود از این سنسورها استفاده می کنند .هدف اصلی از آشکار سازی حرکت تشخیص ورود فرد مزاحم به محیط و ارسال پالس هشدار به سیستم مرکزی است. کارکرد مهم و اصلی این تجهیزات در زمان عدم حضور شما در محیط است.این سنسورها به دو صورت با سیم و بدون سیم به دزدگیرهای منزل متصل میشوند.




امروزه اکثر سنسورهای حرکتی به صورت بی سیم هستند که به آسانی راه اندازی میشوند و برای نصب نیاز به سوراخکاری زیادی ندارند و با دیگر اجزاء بی سیم سیستم های حفاظتی به راحتی ست میشوند.
امروزه استفاده از سنسورهای تشخیص حرکت مادون قرمز در سیستم های امنیتی بسیار رواج دارد که میتوانند انرژی گرمایشی در حال حرکت در محیط را شناسایی کنند.


سنسور مگنت دزدگیر اماکن

سنسور مگنت به عنوان یک سنسور حفاظتی در محیط مورد نظر استفاده میشود.این سنسور مخصوص کنترل باز و بسته شدن درب ها و پنجره ها میباشد.به عبارت دیگر سنسور مخصوص پوشش درب و پنجره در محیط ، سنسور مگنت میباشد.سنسور مگنت نیز به دو صورت باسیم و بی سیم وجود دارد و مورد استفاده قرار میگیرد, این سنسور به گونه ایی عمل میکند که به محض باز شدن درب ، پیغام هشدار به دستگاه مخابره می گردد و دستگاه مرکزی شروع به پخش آژیر هشدار می نماید.سنسور مگنت به گونه ایی طراحی شده است که قابلیت نصب بر روی اکثر درب و پنجره های موجود در مکان های مختلف را دارا میباشد که بتواند پوشش مناسبی را ایجاد نماید.



مگنت بیسیم مگنت باسیم


شوک سنسور (سنسور لرزشی)

سنسور لرزشی یا به اصطلاح دیگر شوک سنسور آشکارسازی است که با بوجود آمدن ضربه و یا لرزش عمل میکند و پس از تحریک اتصال بسته خود را باز کرده و فرمان آلارم را به سانترال مرکزی میدهد
در سیستم های دزدگیر اماکن اعم از دزدگیر ساختمان و منزل و فروشگاه و دفتر و . . . برای حفاظت از ورود از طریق شکستن پنجره ها یا حتی ورود از طریق تخریب دیوار های جانبی یا سقف ، باید برای هر کدام از این موارد به تعداد لازم از این سنسور ها که به ضربه و لرزش حساس هستند استفاده کرد .
این سنسورها از نوع الکترونیکی بوده که در مقایسه با انواع مکانیکی قدیمی ، بسیار حساستر و مطمئن تر عمل کرده و ضمناً دارای یک پتانسیومتر جهت تنظیم حساسیت متناسب با محل و مورد نصب می باشند . علاوه بر آن دارای 2 عدد نمایشگر LED یکی بعنوان پیلوت و دیگری بعنوان اعلام تحریک خروجی می باشد .





دتکتور دود (آشکارساز دود)

آشکارساز دود یا دتکتور دود وسیله ای است که برای تشخیص دود و به خصوص دود آتش به کار می رود. در سیتم های تجاری آلارم هشدار به سیستم کنترل حریق ارسال می شود. در سیستم های خانگی معمولا فقط یک آلارم صوتی یا نوری از خود آشکارساز دود ارسال می شود. به همین دلیل در سیستم های خانگی آشکارساز دود را آلارم دود هم می نامند.
در آشکارساز دود سیستم تشخیص به صورت نوری (فوتوالکتریک) یا فرایند فیزیکی (یونیزه شدن) اتفاق می افتد. آشکارساز دود ممکن است از یکی از این روش ها یا هر دو روش برای تشخیص دود بهره ببرد. برخی از انواع آشکارساز دود هوشمند می توانند علاوه بر تشخیص و هشدار، فرایند تخلیه دود را نیز انجام دهند. در سیستم های تجاری بزرگ و صنعتی معمولا آشکارساز گاز به یک سیستم اطفای حریق مرکزی متصل است که از برق اصلی کارخانه و یک باتری پشتیبان بهره می برد. در سیستم های خانگی آشکارساز دود یا با باتری کار می کند یا در کنار باتری داخلی به سیستم برق مرکزی نیز وصل است و حتی در صورت قطعی برق نیز به کار خود ادامه می دهد.

سنسور تشخیص گاز شهری:

جهت کنترل و آگاه سازی فرد از خطر نشت این گازهای خطرناک، استفاده از دستگاه های هشدار دهنده نشت گاز یک ضرورت به شمار می رود. متاسفانه در سال های اخیر شرکتها و افراد متفرقه با تولید دستگاه های هشدار دهنده نشت گاز فاقد کیفیت و اکثرا زیرزمینی و یا واردات دستگاه های نامرغوب چینی، اوضاع نامناسبی را در این زمینه موجب شده اند. وجود انواع دستگاه های هشدار دهنده نشت گاز با طراحی ها و تبلیغات پررنگ و لعاب و با قیمتهای نازل، صرفا جهت سودجویی بوده و از نظر فنی و کیفیت عملکرد فاقد کمترین مشخصات الزامی می باشند.طبق استانداردهای ملی ISIRI 13172 آشکار ساز الکتریکی نشت گاز منوکسیدکربن و ISIRI 14200 آشکار ساز الکتریکی نشت گازهای قابل انفجار، تولید و فروش دستگاه های هشدار دهنده نشت گاز از سال ۱۳۹۱ مشمول استاندارد اجباری بوده و هر گونه خرید و فروش و یا تولید دستگاه های متفرقه و غیر استاندارد جرم بوده و قابل پیگرد قانونی می باشد.


سنسور بیم (لیزر) دزدگیر اماکن :


در مقایسه با سنسورهای حرکتی PIR، سنسور بیم با استفاده از ایمنی حیوان خانگی، میزان زنگ هشدار کم، و همچنین مقاوم به هوا و غیر حساس به تغییرات درجه حرارت است. سنسورهای پرتو مادون قرمز به طور گسترده ای برای حفاظت از محیط خانه و تجاری استفاده می شود.
سنسور بیم مادون قرمز را فعال می کند. این شامل فرستنده و گیرنده است. فرستنده و گیرنده در مقابل یکدیگر قرار گرفته وهنگامی که پرتو مادون قرمز قطع شود سنسور به دستگاه اعلام میکند استفاده از چند پرتو یا کانال برای ایمنی هشدار کاذب از حیوانات خانگی و حیوان کوچک است.
سنسور پرتو سری VSE، بیم سه ، بین فرستنده و گیرنده سه پرتو وجود دارد، زمانی که بیم در حال کار است. هنگامی که حیوان خانگی (مثلا: سگ، گربه، پرنده) از سنسور عبور کند، تنها یک یا دو پرتو قطع شوند، زنگ هشدار اعلام نمی شود هنگامی که انسان در حال حرکت است، به طور همزمان از هر سه پرتو عبور کند و زنگ هشدار به سرعت به صدا در می آید.





چشم خطی یک جفت سنسور فرستنده و گیرنده مادون قرمز نامرئی است که دو طرف دیوار ها، ورودی و هر حائلی که مد نظر مالکین باشد نصب میشود و لحظه ورود غیر مجاز اشعه بین دو سنسور قطع شده و رله خروجی سنسور، فرمان آلارم و شماره گیری اتوماتیک رابه دستگاه مرکزی اعلام سرقت صادر میکنند.


باطری پشتیبان

باطری های اضطراری، که ترجیحا در داخل دستگاه مرکزی قرار می گیرند، استفاده می شود. این باطری ها از نوع خشک هستند و نیاز به نگهداری ندارند، ولی باید جهت اطمینان بیشتر هر دو سال یک بار تعویض شوند. باطری به برد الکترونیکی دستگاه مرکزی اتصال می یابد و در مواقع وجود برق، ابتدا شارژ سپسی آماده نگه داشته می شود. با توجه به تعداد چشمی ها وآژیرهای متصل به دستگاه باید از باطری با ظرفیت مناسب استفاده شود.یک باتری ۱۲ ولتی اسیدی که معمولاً در جعبه دزدگیر قرارداده می شود و در صورت قطع برق یا خرابکاری احتمالی در سیمهای برق ورودی سیستم را معمولاً تا ۴۸ ساعت تغذیه می کند.









تفاوت دزدگیر با تلفن کننده سیم کارتی با خط ثابت

تلفن کننده دزدگیر های اماکن در دو نوع سیم کارتی و خط ثابت هستند که هر کدام مزایا و معایبی دارند که در ادامه به ان خواهیم پرداخت.
تلفن کننده های خط ثابت دزدگیر به خط ثابت تلفن محل نصب متصل شده و در هنگام تحریک به شماره هایی که به حافظه ان داده شده تماس میگیرد و پیغام ضبط شده را پخش میکند.پس در صورت قطع سیم تلفن از بیرون ساختمان توسط سارق دیگر تلفن کننده عمل نخواهد کرد.و فقط صدای اژیر در محل وجود خواهد داشت.این تلفن کننده ها امکان فعال و غیر فعال کردن دستگاه از محلی دیگر از طریق تلفن را ندارند.شما میتوانید حدود 20 شماره تلفن به حافظه دستگاه برای تماس در هنگام سرقت را بدهید.
همچنین از طریق این تلفن کننده شما میتوانید با ارسال پیامک از هر نقطه از کشور دزدگیر را فعال و یا غیر فعال کنید که این کار از طریق اپلیکیشن های مخصوص این سیستم ها هم امکان پذیر میباشد.
محل نصب تلفن کننده سیم کارتی باد از لحاظ انتن دهی بررسی شود تا انتن دهی ضعیف نباشد زیرا عملکرد سیستم را دچار مشکل کرده و ضریب امنیتی را پایین میاورد .

در تلفن کننده سیم کارتی دزدگیر علاوه بر تماس و پخش پیام در هنگاه تحریک شما پیامک هایی نیز دریافت میکنید که گزارشاتی از قبیل فعال و غیر فعال شدن سیستم توسط کاربران دیگر،تحریک سیستم در هنگاه سرقت،اعلام زون تحریک شده در محل،قطع جریان برق شهر،و...را به شما اطلاع میدهد.

از جمله دیگر مزایای سیستم اعلام سرقت سیم کارتی می توان به قابلیت کنترل پذیری بالا درآنها اشاره نمود امروزه همچنین نرم افزارهایی برای راحتی کار کنترل این سیستم ها بر روی گوشی ها می توان نصب نمود که این نرم افزارها قابلیت های تنظیم دستگاه و کنترل آن را می توانند بطور کامل انجام دهند از جمله این امکانات می توان به موارد زیر اشاره نمود.




دتکتور دود چیست؟

آشکارساز دود ( دتکتور دود ، ردیاب دود ) تجهیزی است که برای تشخیص دود و به خصوص دود آتش به کار می رود. در سیتم های تجاری آلارم هشدار به سیستم کنترل حریق ارسال می شود. در سیستم های خانگی معمولا فقط یک آلارم صوتی یا نوری از خود آشکارساز دود ( دتکتور دود ، ردیاب دود ) ارسال می شود. به همین دلیل در سیستم های خانگی آشکارساز دود را آلارم دود هم می نامند.

در آشکارساز دود ( دتکتور دود ، ردیاب دود )، سیستم تشخیص به صورت نوری (فوتوالکتریک) یا فرایند فیزیکی (یونیزه شدن) اتفاق می افتد. آشکارساز دود ( دتکتور دود ، ردیاب دود ) ممکن است از یکی از این روش ها یا هر دو روش برای تشخیص دود بهره ببرد. برخی از انواع آشکارساز دود ( دتکتور دود ، ردیاب دود ) هوشمند می توانند علاوه بر تشخیص و هشدار، فرایند تخلیه دود را نیز انجام دهند.


دتکتور دودی یونیزاسیونی

این دتکتورها عمدتا از دو محفظه یونیزاسیونی حاوی منبع اشعه تشکیل شده اند که عبارتند از: محفظه فرستنده و محفظه مرجع. رادیوم یا آمرسیوم موجود بین محفظه ها مولکولهای هوا را یونیزه می کند و موجب برقراری جریان ضعیفی میشود ،هرگاه اجزای دود یا آئروسل وارد محفظه فرستنده شوند به یونها می چسبند و موجب کندی حرکت یونها و در نتیجه کاهش جریان الکتریکی و ارسال آلارم میگردند.

http://www.roham-tech.ir/security-system/home-alarm-system.aspx
[برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو انجمن شوید. برای ثبت نام اینجا کلیک کنید...]
میهن دانلود...
ما را در سایت میهن دانلود دنبال می کنید

نویسنده : استخدام کار بازدید : 245 تاريخ : دوشنبه 5 فروردين 1398 ساعت: 4:10